Nachos met salsadip!

nachos met salsadip
Ik ben gek op Mexicaans eten. De geweldige smaakcombinaties doen het ook altijd goed in gezelschappen. Op de zondagmiddag borrel van vandaag heb ik een grote schaal met nachos geserveerd, inclusief een zelfgemaakte salsa. Dit is helemaal niet lastig en oh wat zullen jouw gasten hier gelukkig van worden!

Let op: zorg dat je een goed scherp mes gebruikt voor het snijden van de ingrediënten. Hierdoor kun je de ingrediënten extra fijn snijden en krijg je de lekkere structuur van een salsa.

Ingrediënten voor een schaal nachos en salsa dip voor ongeveer 4 personen:

  • 2 tomaten
  • halve peper
  • halve rode ui
  • 1 grote teen knoflook
  • halve limoen
  • zwarte gemalen peper
  • 1 zak nachos
  • kwart chorizo worst
  • 50g geraspte kaas

 

Voor de salsa dip:

Start met het snijden van de ui, de rode peper en de tomaat. Snijd dit zo fijn mogelijk en doe het in een kom. Ik adviseer om geen pitjes bij de salsa te doen, anders wordt de salsa erg pittig en dat kunnen vaak niet alle gasten waarderen. Verwarm de oven alvast voor op 160 graden en leg je knoflookteen in een aluminiumfolie in de oven voor ca. 10 minuten. Zo wordt de knoflook gepoft en smaakt ie nog lekkerder! Voeg dan ook de knoflook geperst toe in de kom. Knijp de limoen uit boven de salsa en maak af met flink wat gemalen zwarte peper. Je kunt het geheel nu met een lepel wat door elkaar husselen en ook licht prakken zodat je een mooie structuur krijgt.

Snijd tenslotte de koriander fijn en voeg dit toe aan de salsa. Ik doe dit expres op het laatste moment, omdat er vaak veel mensen zijn die hier niet van houden. Je kunt er dus ook kiezen het apart te serveren, of maak eventueel twee porties zodat je gasten kunnen kiezen.

 

Voor de nachos:

Warm de oven voor op 160 graden. Verdeel de nachos in een grote ovenschaal. Zorg dat de lagen niet te dik zijn, anders heeft de topping  geen effect(ofwel, hoe groter de schaal, des te beter). Snijd de chorizo in kleine stukjes en verdeel dit over de  nachos. Verstrooi tot slot de kaas over de schaal. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt met de kaas, maar ik zou het niet te vol strooien, anders wordt je chips zacht. Doe de schaal ca. 8 minuten in de oven en serveer direct. Doe de salsa in een leuk schaaltje erbij en laat iedereen zelf lekker dippen.

 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply