Geitenkaas krokantjes

geitenkaas krokantjes

Zaterdag avond betekent tijd voor een goed glas wijn en daar hoort uiteraard iets lekkers bij. Na een drukke dag is de keuze voor een makkelijke zak chips snel gemaakt, dat kan mij ook zo maar overkomen. Toch wil ik je uitdagen om onderstaande krokantjes eens te maken. Helemaal niet ingewikkeld en geloof me, dit is zo veel lekkerder dan die fabrieks-chips.  Enjoy!

Ingrediënten voor 16 stuks( ik ga uit van ca. 4 stuks per persoon):

 • 80g diepvriesspinazie
 • 8 vellen filodeeg
 • 100g zachte geitenkaas
 • flinke hand walnoten
 • peper en zout
 • honing

Ontdooi allereerst de spinazie en het filodeeg( handigste is om dit van te voren al uit de vriezer te halen). Verwarm de oven voor op 180 graden.

Knijp het vocht uit de spinazie en doe de spinazie samen met de geitenkaas in een kom. Prak dit goed door elkaar met een vork. Verkruimel vervolgens de walnoten met je hand en voeg deze toe. Meng het geheel goed door elkaar tot het een mooie massa is.

Start met het vullen van de filodeeg blaadjes. Pak voorzichtig een van de blaadjes  en snijd deze doormidden( uit een blaadje haal je dus twee stuks). Je houd nu een lange strook over. Start rechts boven in de hoek en doe een halve eetlepel met het mengsel  op het filodeeg.  Je vouwt vervolgens het flapje met een driehoekje naar beneden. Vouw het driehoekje terug en maak zo meerdere slagen, totdat je filodeeg blaadje helemaal om het driehoekje zit. Druk de randjes licht aan en bestrijk de krokantjes tenstlotte met wat honing. Bak de krokantjes in ca 6 a 7 minuten totdat ze licht bruin kleuren.

 

Related Posts

2 Comments

 • Reply Lilly februari 8, 2015 at 8:58 am

  ziet er weer heerlijk uit……

 • Reply Cobus februari 8, 2015 at 9:00 am

  Je vader vindt het ook erg leuk….

 • Leave a Reply