Skinny prei-courgette soep

prei-courgette soep

De wind, regen, sneeuw en donkere dagen vragen om warme maaltijden. Soep is een fantastisch gerecht en een van mijn favorieten. Zodra je trek hebt, of zin in iets warms is je buik al snel gevuld met een lekkere kop soep. Onderstaand recept is een snelle lichte soep die jou weer warm krijgt. En het leukste van alles; hij is ook nog hartstikke verantwoord!

Tip: vries gerust wat porties in, zodat je op elk moment, wanneer jij zin hebt een heerlijke soep op tafel tovert.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 liter kippen of groente bouillon
  • 1 kleine aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • halve theelepel gedroogde oregano
  • halve theelepel gedroogde peterselie
  • 2 theelepels mosterd( let op: de ene mosterd is scherper dan de ander!)
  • olie om in te bakken

 

Was de prei en courgette en snijd de groenten in grove stukken. Pel de knoflook. Schil en snijd ook alvast de aardappel in kleine stukjes.

Warm de olie op in de pan en pers de knoflook uit boven de pan. Fruit de knoflook licht aan en voeg dan de prei en courgette toe. Bak het geheel ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de gedroogde peterselie en de oregano toe.

Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Doe de aardappel bij de soep en laat het geheel 15 minuten doorkoken. Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe.

Zet dan het vuur uit en haal de pan van het fornuis. Laat de soep iets afkoelen en voeg dan de mosterd toe.

Ten slotte pureer je de soep met een staafmixer tot een mooie egale massa. Proef dan nog even of het geheel goed op smaak is. Als je echt van pittig houdt kun je best wat meer mosterd toevoegen.

Geniet!

Related Posts

1 Comment

  • Reply lilly februari 3, 2015 at 8:17 pm

    Ik denk dat ik het toch lekkerder vind met Paturein light…. !!
    Maar ik zal hem gaan maken en je hoort wat ik er van vind..

    xxx

  • Leave a Reply