Romige risotto met geitenkaas en spinazie

IMG_7556

Risotto is een van mijn favoriete gerechten. Prima te combineren met allerlei groenten, en de romige structuur vind ik echt fantastisch! Risotto wordt altijd als een wat ‘lastig’ gerecht gezien, daar ben ik het niet mee eens. Zorg dat je van te voren alles klaar hebt staan en alvast de juiste hoeveelheden hebt afgewogen. Dan is het puur een kwestie van alles samenvoegen en geduld hebben(mislukken is bijna onmogelijk). Dit is een vega versie die ook bij vriendlief goed in de smaak valt!

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 200g risotto rijst
 • 50g Parmezaanse kaas
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • olie om te bakken
 • 100 ml witte wijn
 • Ca 650 ml groentebouillon( advies is 1 bouillonblokje te gebruiken en wat zout)
 • 125g champignons
 • 200g diepvries spinazie
 • ½ courgette
 • 1 tomaat
 • 4 zongedroogde tomaatjes
 • 75g geitenkaas

Haal eerst de spinazie uit de vriezer zodat deze alvast wat kan ontdooien. Snijdt de champignons in plakjes en snijd de courgette in fijne stukjes( raspen mag ook voor een mooi fijner geheel). Snijdt ook alvast de tomaat en de zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Pel de knoflook en snijd de ui fijn.

Warm de pan op met een scheutje olie en pureer de knoflook in de pan, voeg vervolgens de champignons en de courgette toe. Bak de groenten ca. 5 minuten en schep ze uit de pan. voeg opnieuw olie toe in de pan en bak dit. Voeg eerst de ui toe en bak de ui ca. 2 minuten. Voeg dan de risotto rijst toe en bak de korrels tot deze er glazig uitzien. Doe vervolgens de wijn erbij en laat dit grotendeels intrekken. Voeg dan scheutje voor scheutje de bouillon toe en zorg dat het geheel aan de kook blijft. Blijf goed roeren zodat de rijst niet aanbakt. Dit gerecht vraagt aandacht, dus zorg dat je de tijd hebt om bij de pan te blijven. Blijf rustig doorgaan met het toevoegen van de bouillon en als je de bouillon bijna op hebt geschonken kun je de spinazieblokjes toevoegen. Laat deze goed mengen met de rijst en voeg het laatste beetje bouillon toe. Het toevoegen van de bouloinn duurt ongeveer 20 minuten. Proef de rijst nog even om zeker te zijn dat het gaar is.

Voeg nu de gebakken groenten, de tomaat, zongedroogde tomaat toe en roer het geheel door elkaar. Laat het geheel 2 minuten warm worden en zet dan het vuur uit. Voeg tenslotte de Parmezaanse kaas toe, roer deze erdoorheen en serveer uiteindelijk met de verkruimelde geitenkaas als topping op de risotto.

Related Posts

3 Comments

 • Reply lilly februari 1, 2015 at 9:46 am

  heerlijk recept weer….
  🙂

 • Reply Leonie en Robin februari 1, 2015 at 6:51 pm

  Heerlijk gerecht! Makkelijk te bereiden, ook voor de wat minder getalenteerde koks! 🙂

 • Reply Danielle februari 4, 2015 at 10:28 pm

  Oeh, dit ga ik binnenkort eens maken. Thanks for sharing!

 • Leave a Reply