Chilli scrambled eggs

chili scrambled eggs

 

Er verschijnt direct een grote glimlach op mijn gezicht als ik terug denk aan de fantastische reis die we achter de rug hebben. Een van de beste dingen van Nieuw Zeeland en Australië? De ontbijtjes en koffies. Vandaag deel ik mijn versie op een van mijn favoriete ontbijtjes van de afgelopen weken; Chilli scrambled eggs.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 5 eieren
  • halve rode peper, fijngesneden
  • halve tl paprikapoeder
  • scheutje melk
  • 4 (spelt of volkoren) boterhammen
  • roomboter

 

Voor erbij:

  • Avocado doormidden gesneden en ontpit
  • Cherrytomaatjes
  • Zachte geitenkaas
  • Takje basilicum

 

Smeer de boterhammen in met wat roomboter. Doe vervolgens de eieren in een kom, voeg de melk, paprikapoeder en de chili toe en breng op smaak met wat peper en zout. Klop de eieren. Verwarm de koekenpan en doe een klein beetje olie in de pan. Doe het eiermengsel in de pan, en blijf roeren met een houten spatel totdat je de juiste substantie hebt zoals je gewend bent met roerei.

 

Doe het ei op het brood en serveer met avocado, cherrytomaatjes, wat stukjes zachte geitenkaas en wat basilicum. Een echte smaakexplosie die je genoeg energie geeft om goede dag te starten!

Related Posts

No Comments

Leave a Reply