Crunchy chocolate chip cookies

cookies

De winter is voor mij een periode waarin ik zo kan genieten van een vrije avond op de bank. Het liefst met een grote mok thee en wat lekkers. Afgelopen weekend had ik de hele zaterdag avond voor mijzelf en zat ik na het eten al in mijn joggingbroek op de bank met thee, maar er miste iets. Ik had weinig lekkers in huis dus besloot ik met de ingrediënten die ik in onze kastjes kon vinden wat lekkers te maken; chocolate chip cookies! Ze zijn heerlijk en heel erg moeilijk te weerstaan. Ik heb zelf onderstaand recept gehalveerd om mijzelf en vriendlief een beetje te beschermen…

Ingredienten voor ca 20-24 koekjes

  • 150g speltmeel
  • 50g havermout
  • 120g boter
  • 1 ei
  • 140g suiker
  • 100g noten( ik had  en amandelen)
  • 150g pure chocolade

Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg in een kom de boter( snijd de boter in stukjes, dat is makkelijker voor het kneden), suiker, het ei en de speltmeel toe. Maal de noten fijn (ik heb dit in een vijzel gedaan). Er mogen nog best wat grove stukjes tussen zitten, dat geeft net een extra bite in de koekjes. Hak vervolgens de chocola in stukjes, je kunt zelf bepalen hoe groot je de brokken wilt hebben in de koekjes.

Voeg dan de noten, chocola en de havermout toe en kneed het geheel goed door totdat het een grote bol is. Start vervolgens met het maken van ca. 20-24 gelijke bolletjes. De bolletjes leg je op de bakplaat en druk je vervolgens plat. Hoe platter het koekje, hoe sneller het gaar zal zijn. Mijn koekjes waren ca. 1cm dik, en ik heb de koekjes in 14 minuten gebakken. Als de koekjes klaar zijn haal je ze uit de oven en laat je de koekjes nog even afkoelen. Door het afkoelen worden de koekjes knapperig en zijn ze nog lekkerder!

Related Posts

No Comments

Leave a Reply