Mexicaanse kipstoof met koriander

 

Wij zijn thuis gek op stoofgerechten. Perfect om in het weekend te maken, want je kunt er sowieso meerdere dagen van eten. Vriendlief is groot fan van de Mexicaanse keuken, daarom bedachten we deze Mexicaanse kipstoof. Je eet de stoof met wraps en kunt er zelf allerlei groentes aan toevoegen. Vries ook gerust een portie in, zo heb je altijd wat achter de hand.

Ingrediënten voor ca 4 personen:

  • 8 kipdrumsticks
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 bouillonblokje
  • bosje verse koriander fijngesneden
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • olijfolie
  • peper & zout naar smaak

 

Kruid de kipdrumsticks met wat peper, zout en de cajunkruiden. Verwarm een grote braadpan voor en doe de olie in de pan. Als de olie goed heet is kunnen de drumsticks in de pan.

Bak de drumsticks ca. 3-5 minuten op middelhoog vuur zodat ze een mooi goudbruin jasje hebben. Snijd ondertussen de ui, pel de knoflook en snijd de peper in fijne stukjes.

Doe de ui en de peper in de pan en knijp de knoflook uit boven de kip. Bak dit nog 2 minuten mee op middelhoog vuur en voeg dan de paprika poeder, komijn en korianderpoeder toe.

Doe vervolgens het bouillonblokje, de koriander en 1 blikje tomatenpuree in de pan. Vul de pan aan met water, totdat de kip net onder water staat. Doe de deksel op de pan en laat het vlees voor minimaal 2 uur sudderen op laag vuur. Roer af en toe door en indien het water te hard verdampt, voeg dan gewoon wat extra toe.

Als de kip goed gaar is (dat kun je zien als het vlees echt goed los van het bot komt), dan kun je de kip uitzetten.

Laat de kip iets afkoelen en vervolgens kun je de kip van het bot afplukken. Zelf doen we dit het liefst door eerst alle kippenpootjes uit de pan te halen, en dan het vlees eraf te plukken en dat terug te doen in de pan. Als alle kip van het bot af is kun je het laatste blikje tomatenpuree toevoegen. Breng de kip dan vervolgens nog even zachtjes aan de kook zonder deksel op de pan, zodat de saus kan indikken.

Serveer de kip op wraps met bijvoorbeeld komkommer, tomaat, avocado en wat geraspte kaas. Maar wees vooral creatief, want eigenlijk kun je variëren met allerlei groenten.

 

Heb je nog wat over? Vries een portie in, zo kun je snel een heerlijke maaltijd op tafel toveren als je een drukke week hebt.

Related Posts

1 Comment

  • Reply Lilly januari 7, 2016 at 10:20 am

    print het uit en ga het dit weekend lekker maken,

    xxx

  • Leave a Reply