Duo van zalm

duo zalm kerst

Santa clause is coming to town! Yes de kerstdagen staan voor de deur. De tijd van het jaar om je eens extra uit te sloven in de keuken.. Heerlijk toch! We hebben een simpel maar oh zo lekker voorgerechtje van zalm voor jullie gemaakt. Het fijnste aan dit gerecht, je kunt het van te voren al maken en hoeft het dan voordat je het serveert alleen nog even op te maken.

Ingrediënten voor 4 personen

De zalmbonbons:

 • 100g gerookte zalm
 • 80g zachte geitenkaas
 • rucola
 • balsamicosiroop
 • sesamzaadjes
 • vershoudfolie

Snijd de gerookte zalm heel erg fijn en doe het in een schaaltje. Voeg de geitenkaas en een klein beetje gemalen peper toe. Mix het geheel door elkaar met een lepel, zodat je een mooie substantie krijgt, waar je zo balletjes van kunt maken. scheur ondertussen wat vershoudfolie af,  Verdeel de geitenkaas vervolgens in 8 balletjes, en doe een balletje per stukje vershoudfolie. Draai daar een mooi bolletje mee en knoop dicht. Bewaar de bolletjes dan in de koelkast, totdat je ze gaat gebruiken.

Als je het bord gaat opmaken leg je wat rucola op het bord, en daarop 2 balletjes per bord. Besprenkel de bonbons met wat balsamicosiroop en maak af met wat sesamzaad.

De zalm met mangomousse:

 • 100g rauwe zalm
 • 1 mango
 • sap van een halve limoen
 • mespuntje chilipoeder of chiliflakes
 • bieslook

Snijd de zalm in mooie dunne ‘sashimi’ plakken. Voor de mangomousse snijd je de mango in stukjes en doe dit in een schaaltje. Voeg daaraan het limoensap toe, en pureer de mango met een staafmixer. Voeg dan de chiliflakes toe en roer nog even door. Je kunt vervolgens de mousse op het bord doen, daarop de plakjes zalm en afmaken met een takje bieslook.

Serveer beiden hapjes samen op een bord, met alle kleuren is dat al een lust voor het oog. Super makkelijk en heel erg lekker.

Eetsmakelijk!

Related Posts

No Comments

Leave a Reply