Zoetzure komkommer met rode peper

zoetzurekomkommer

Tijdens de donkere dagen wanen wij ons graag in wat zonnigere oorden. Hoe we dat doen? Door zonnige gerechten op tafel te toveren. Met dit easy-peasy recept voor eigengemaakte zoetzure komkommer geef je jouw gerechten in een handomdraai een Aziatische twist. Lekker voor bij de rijst, maar ook op een broodje met kip. Wees dus vooral creatief!

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • ¼ rode peper
  • ½ rode ui
  • 75ml azijn
  • 1 el suiker

 

Snijd de komkommer in kleine stukjes. Zoals je op de foto kunt zien hebben wij de komkommer eerst in plakjes gesneden, en vervolgens in vieren. Wees creatief en doe vooral wat je zelf leuk vindt.

Snijd vervolgens de ui en de rode peper(zonder pitjes) in hele fijne stukjes. Doe alles in een af te sluiten bak of wekpot, zoals op de foto. Verwarm ondertussen in een klein pannetje de azijn op en voeg de suiker toe. Laat de suiker helemaal oplossen. Giet het mengsel over de komkommer en sluit de bak of wekpot af. Hussel alles goed door elkaar en zet vervolgens minimaal een half uur in de koelkast.

Erg lekker en fris bij Aziatische gerechten. Enjoy!

Related Posts

No Comments

Leave a Reply