Onze zelfgemaakte thee top 3

Zodra de dagen donker worden en we liever binnen dan buiten zijn, kunnen wij niet meer zonder liters thee. En sinds de uitvinding van de quooker is thee zetten niets meer dan de kraan opendraaien, dus er gaan ook echt heel wat mokken doorheen. Ben jij benieuwd wat wij het liefste drinken? Lees snel verder..

Een van onze favoriete schappen in de supermarkt is het thee-vak. Zo veel keuze en allemaal prachtige verpakkingen. Toch kiezen we er steeds vaker voor om zelf onze smaken met verse ingrediënten te maken. Want dat is eigenlijk hartstikke simpel en ook nog eens gezond! Vandaag delen we onze top 3 zelfgemaakte theetjes van dit moment.

Citroen-gember-kurkuma

thee gember kurkuma citroen

Voor deze thee gebruik je een flinke schijf citroen, 2 plakjes gember en kurkuma poeder. Voeg dit toe aan je warme water, roer goed door en je hebt een spicy gezond drankje. Vooral lekker als je een griepje voelt opkomen, dan geeft deze thee je echt weer even een boost. De gember werkt ontstekingsremmend, dus drinken maar!

Sinaasappel-gember-honing

thee sinaasappel gember

Snijd twee partjes van een sinaasappel, 2 plakjes gember en voeg een scheutje honing toe aan het hete water. Lekker verfrissend warm drankje, zeker als je van zoetig houd is dit een fijne combi!

Munt-gember

thee munt gember

Inmiddels kennen we allemaal de gewone muntthee. Maar wissel eens af met wat gember. Wat wij ook hebben geleerd van een trip naar Marokko is groene thee zetten, en dan daarna de munt toevoegen. In Marokko gaat er mega veel suiker in, die laten wij eruit. Maar de groene thee geeft nog meer smaak aan je drankje.

Wat is jouw favoriete thee?

 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply