Happy new blog!

Dit wordt mijn allereerste bericht op mijn eigen blog. Heel erg spannend! Ik wil jullie kort meenemen in mijn verhaal en drijfveer achter mijn blog.
Sinds jong af aan vind ik koken en eten al een van de leukste dingen op aarde. Vroeger keek ik vooral mee met mams in de keuken en hielp haar waar ik kon. De passie voor koken en eten heb ik echt van mijn moeder meegekregen. Bij ons thuis was er dagelijks voor de ene helft van het gezin Hollandse kost, en mijn moeder en ik kookten samen exotische gerechten voor onszelf. Ik vond het heerlijk om mee te kijken en te helpen met ideeën. Die passie is alleen maar toegenomen de afgelopen jaren.
De eerste jaren als studente op mezelf waren prima jaren om te oefenen in hele kleine en helaas ook vaak vieze keukens. In een echt mannenhuis in Madrid was koken met schone pannen na een lange dag op de universiteit best een uitdaging. Vervolgens in mijn kleine keuken(gedeeld met 6 studenten) in een anti-kraak pand in London werd dat er niet veel beter op. Inmiddels heb ik sinds een half jaar een eerste echte fijne(nieuwe) keuken samen met mijn vriend en daar maak ik volop gebruik van! Zodra ik wakker word kan ik al gelukkig worden van de gedachten van het bereiden (en opeten) van mijn gerechten die dag. Ik begin me steeds meer een keukenprinsesje te voelen, ik kan dan ook zo genieten van een hele dag gekookt te hebben en dan allemaal blije gezichten aan tafel.
Verder ben ik ook gek op het maken van reizen is de breedste zin van het woord; Nederland heeft prachtige plekken om te ontdekken, maar het is hoe gaaf is het om te kunnen proeven van andere culturen in de wereld! Het leukste van het maken van reizen voor mij is het ontdekken en inspiratie opdoen van de nieuwe keukens. Toch kan ik ook genieten van ons eigen landje en alle internationale invloeden die in de keukens terug te vinden zijn.
Met deze blog hoop ik jou te inspireren met ideeën, recepten, leuke plekken en nog veel meer. Koken, eten, reizen en genieten zijn de mooiste dingen van het leven. Daar moeten we tijd voor maken in onze drukke schema’s. En geloof mij, goed eten hoeft echt niet altijd ingewikkeld en ongezond te zijn, maar op z’n tijd kan ietsje meer moeite of goed zondigen ook heerlijk zijn!

Be inspired!

Liefs,

PS: Heb jij ideeën, tips of iets anders wat je met mij wilt delen? Laat het me weten!

 

 

Related Posts

1 Comment

  • Reply Ria februari 1, 2015 at 4:09 pm

    Lieve Mandy,wat een leuke verrassing om te zien hoe je geinspireerd bent door goed en lekker voedsel.Zoals je weet koken wij iedere dag voor onze gasten in Frankrijk en ik zal dus regelmatig je blogs bekijken en er lekkere recepten vanaf halen.Ik kook altijd s’zomers samen met Nadine die ook heel goed kan koken,dus reuze bedankt voor de tips en recepten.Wij willen je heel veel succes toewensen,lieve groetjes Ria,Arie,Nadine,Arie jr en Juliette

  • Leave a Reply