Dag goede voornemens!

Vandaag is het blue Monday. De internationale depri dag waarop het besef komt dat de goede voornemens niet echt lekker gaan, de gezellige kerstdagen nu echt over en eigenlijk zijn we allemaal weer ‘back to business’. Voor mij overigens geen probleem, want ik sta momenteel op mijn board in de Tiroler Alpen. Niets te klagen dus!

Maar nog even over die goede voornemens….

We kennen het allemaal; in het nieuwe jaar gaan we meer sporten, minder eten, gezonder eten, minder alcohol drinken, meer slapen en zo kunnen we nog wel even doorgaan… Hartstikke leuk die goede voornemens, maar gooien we ze niet bijna allemaal direct op nieuwjaarsdag weer in de prullenbak? Ik deed dat in ieder geval wel altijd.

Ik ben gestopt met ‘goede voornemens’. Ik ben van mening dat die extreme pieken qua ‘gezond leven’ en dan weer ‘ongezond leven’ veel lastiger (en misschien ook ongezonder?) zijn dan een balans vinden in een gezonde lifestyle, maar toch zo dat je ook mag en kunt genieten van alle leuke dingen en vooral al het lekkere eten en drinken wat er op deze aarde bestaat! Want wanneer ik mezelf alles ga ontzeggen wordt ik er 1. Niet gezelliger op en 2. Slaat het vaak uiteindelijk door de verkeerde kant op.

Wat mij betreft zit het in de kleine dingen. Anderhalf jaar geleden heb ik meegedaan aan een twee maanden durende pilot van een vriend gericht op voeding en bewegen. Mijn gestelde doelen waren als volgt: sterker, gezonder en fitter worden. En afvallen dan? Nou dat was een mooie bijkomstigheid, maar niet mijn hoofddoel. Het grappige was dat ik veel meer at dan ik gewend was, maar dit was compleet anders opgebouwd. Dat gezonde eten was echt lekker en niet zo heel ingewikkeld, duur en tijdrovend als ik van te voren dacht. Al snel zat ik iedere dag fluitend op het werk met een heerlijke zelfgemaakte salade, waar menig collega jaloers op was.

En dan het leukste van alles; ik voelde me een stuk fitter en ik ben ook het sporten meer gaan waarderen( en ja, ik viel ook af). Nu anderhalf jaar later heb ik nog steeds profijt van de wijze lessen die ik tijdens de twee maanden heb geleerd en is er niets extreems aan mijn eetpatroon of sportpatroon, het is juist lekker in balans. Ik eet waar ik zin in heb en dat hoeft niet alleen super healthy te zijn. Ik voel me goed en heb geen reden om op 1 januari ineens alles anders te gaan doen.

Is dat niet een geweldig voornemen voor de rest van ons leven? Zo hoef ik geen obsessieve verplichtingen aan mezelf op te leggen in het nieuwe jaar en kan ik mooi op de meest brakke dag van het jaar(lees 1 januari) ongegeneerd naar de snackbar toe. En ik voel me daar totaal niet schuldig over!

Enjoy!

Related Posts

1 Comment

  • Reply lilly januari 26, 2015 at 2:41 pm

    Je hebt helemaal gelijk……….

    en heel knap dat je het kan…

  • Leave a Reply