Easy Prei-mosterd soep

preisoep

Herfst is there! De dagen zijn weer korter, de avonden zijn weer een stuk koeler en helaas, ook meer regen in deze tijd van het jaar. Tijd voor lekkere warme soep. Nog fijner, soep is super makkelijk zelf verst te breiden, en je kunt het eenvoudig invriezen zodat je altijd wat achter de hand hebt. Deze soep heeft weinig ingrediënten, heeft geen room maar smaakt toch lekker stevig en is echt zo klaar. Super handig voor de koude regenachtige dagen dus.

Ingrediënten voor ca. 4 kommen soep:

  • 1 grote prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 middelgrote aardappel
  • 1l kip of groente bouillon
  • 1 el grove mosterd
  • Olie om mee te bakken

 

Snijd de prei in groce ringen en was de ringen goed. Pel de knoflook.

Doe de olie in de pan en zorg dat het goed warm is. Pers dan de knoflook uit en voeg de ringen prei toe. Laat de prei ca. 3 minuten bakken en roer regelmatig om. Schil ondertussen de aardappel en snijd in kleine stukjes.

Voeg vervolgens de bouillon toe, breng aan de kook en voeg dan de aardappel toe. Kook voor ca. 15 minuten met de deksel op de pan. Voeg dan de lepel mosterd toe en laat de soep nog een paar minuten op laag vuur staan. Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een egale massa.

Zo simpel is het.. Super lekker als stevige lunch met een broodje, maar ook fijn voor (onverwachte) visite.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply