Appelcaketaart van oma

foto (5)

Heerlijk wanneer je van mams recepten krijgt. Dat zijn namelijk altijd de lekkerste.
Wij noemen deze taart van cake en appels, Appelcaketaart van oma, omdat de kleinste in de familie dit de lekkerste taart vinden.

Van de week had mams de Appelcaketaart weer gemaakt. Jeugdsentiment voor ons. Wij hebben al veel variaties geproefd maar deze staat zeker bovenaan de lijst.

Ingredienten voor het deeg:

200 gram suiker

2 zakje vanillesuiker

250 gram zachte boter (wajang)

4 eieren

250 gram speltbloem

3tl wijnsteenbakpoeder

Ingredienten voor de top(appels):

700gram  gram appels

50 gram suiker

Kaneel naar smaak.

Variatie tip: Abrikozenjam

 

Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een bakvorm van 23cm in met boter.

Klop met een elektrische mixer de zachte boter samen met de vanillesuiker en de suiker tot een romige mengsel. Voeg daarna een voor een de eieren toe, klopt tussen de toevoegingen het mengsel goed door.

Meng de bloem, de bakpoeder in een kom en schep het met een spatel daarna door de boter/eiermengsel.

Schil de appels (je kan ze in de vorm schillen zoals je zelf wilt en handig vindt) en bestrooi ze met de suiker en de kaneel.

Schep het beslag in de ingevette springvorm, en leg de stukjes appel bovenop het beslag. Zorg ervoor dat er wel een beslagrand te zien is in de springvorm. Je appels kunnen anders langs de warme rand van de bakvorm verbranden.

Bak de appelcaketaart ongeveer 35 minuten (kijk tussendoor altijd even naar je taart, elke oven is anders). Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen, maar daarna de rand los.

 

Wat ook erg lekker is, warme abrikozenjam over de appels heen smeren wanneer de taart uit de oven komt, Zo krijg je een mooie glans en smaak over de taart. Enjoy!

 

 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply