Vijgenbonbons

vijgenbonbons2

Wij zijn dol op snoepen. Vooral nu de dagen korter worden en het weer tijd is voor bankhang-avonden willen we graag wat kunnen ‘snaaien’. Maar…Wij begrijpen ook wel dat het niet verstandig is om iedere dag weer een reep Tony’s, een zak pepernoten of speculaas op te eten (tuurlijk, die dagen zitten er ook tussen). Graag presenteren we daarom vandaag een super easy en snel recept voor eigengemaakte vijgen bonbons, met chocolade en zeezout. De bonbons zijn bedoeld om te delen…

Ingrediënten voor ca. 6 bonbons:

  • 6 gedroogde vijgen
  • 40g extra pure chocolade
  • zeezout flakes

 

Breek de chocolade in stukjes en doe het in een klein schaaltje. Smelt de chocolade au bain-marie, of als je echt haast hebt in de magnetron. Als de chocolade gesmolten is kun je de vijgen er een voor een in dopen. Leg de vijgen vervolgens op een schaaltje, verdeel met een theelepel nog de laatste chocolade over de vijgen. Ze mogen echt een dikke laag choco hebben!

Strooi ten slotte een aantal zoutflakes over de vijgen. Wees voorzichtig, anders gaat het zout overheersen. Ze de vijgen nu tenminste 30 minuten in de koelkast.

Serveer ze dan op een gezellig schaaltje. Eet je ze niet allemaal in 1x op? Bewaar ze dan in de koelkast.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply