Citytrip Maastricht

collagemaastricht

Vorige maand had ik (Mandy) een weekje vakantie. En voor het eerst sinds mijn werkende leven, was ik vrij, maar had ik geen vakantie geboekt. Dat voelde toch best wel vreemd.. Want wat ga je dan doen? Helaas hadden we weergoden het niet al te best gestemd voor de hele week.. Dus daarom besloot ik samen met mijn vriend een nachtje naar Maastricht te gaan. Een bourgondische stad, dat kan niet misgaan toch?

Lees snel verder voor mijn verslag en met name eettips voor als jij naar Maastricht gaat.

Waar hebben we geslapen in Maastricht?

We begonnen onze trip met het zoeken naar een hotel. Van te voren hadden we besproken dat we niet al te veel geld wilden uitgeven. Je slaapt er tenslotte in principe alleen maar! We vonden het Kaboom hotel, gelegen direct aan het station van Maastricht. Een hip budget hotel, met heerlijke Auping bedden, een hele goede regendouche, vriendelijk personeel en een ideale ligging om lopend de stad te verkennen. Het hotel heeft geen eigen restaurant, maar je kunt prima ontbijten bij de buren; het DE cafe. En mocht je het saai vinden in je eentje? Je kunt een terrarium met wandelende tak huren als gezelschap voor op je kamer. Wij vonden het samen gezellig genoeg, dus hebben dat aanbod vriendelijk afgeslagen. Wel kregen we een veel grotere kamer dan we hadden geboekt, dat zijn leuke verrassingen! Zie hieronder wat foto’s, wij zijn in ieder geval fan en komen hier zeker nog een keer terug.

IMG_9662 IMG_9677 IMG_9671

Website:https://www.kaboomhotel.nl/

Adres: Stationsplein 1, Maastricht

 

En dan het belangrijkste: waar hebben we gegeten/gedronken in Maastricht?

Via een vriendinnetje dat in Maastricht heeft gewoond had ik van te voren tips voor ons verzameld, een heel lijstje met leuke lunchtentjes, koffietentjes etc. Want ja.. we komen vooral voor het lekkere eten en de gezelligheid (en een beetje om te shoppen). Een kleine tegenvaller voor ons was dat lang niet alle restaurantjes en kroegjes op dinsdag geopend zijn. We waren er dinsdag en woensdag, helaas hebben we een aantal keer voor dichte deuren gestaan. Maar nog steeds genoeg leuks, hieronder mijn tips:

 

De Bischopsmolen

Zoals ze zelf aangeven, de enige 100%spelt bakkerij. En ondanks dat spelt tegenwoordig hartstikke hip is, is deze bakkerij super schattig en authentiek. Wij hebben hier geluncht. Ze hebben geen uitgebreide kaart, maar dat maakt kiezen gewoon makkelijker. Vriendlief had een baguette met ham van het Livar varken en ik had een spelt-quinoa wrap met Cajun kip. Super smakelijk en vriendelijke service.

IMG_9658IMG_9655IMG_9656

Website: http://www.bisschopsmolen.nl/

Adres: Stenenbrug 3, Maastricht

Taart

Toe aan zoetigheid? Ga dan langs bij Taart voor een taartje, een brownie of een gezellige high tea. Zelf hadden we geen tijd voor de high tea, maar hebben wel een super lekker perzik-passievrucht taartje gedeeld. Leuke ambiance en midden in het centrum, een goede pitstop voor tussen het shoppen door.

IMG_9629IMG_9637

Website:http://www.taartzaak.nl/

Adres: Helmstraat 2a, Maastricht

 

Cafe sjiek

Ondanks dat wij allebei dol zijn op de buitenlandse keuken, wilden we graag iets typisch Maastrichts eten. Absolute topper van onze trip was ons diner bij cafe Sjiek. Een schattig cafeetje waar je niet kunt reserveren, maar wat het wachten zeker waard is. Wij hadden geluk en kregen direct een plekje aan een gedeelde tafel. We bestelden een goede fles wijn, kregen een super schattig zakje met brood en deelden vooraf samen een bordje charcuterie, heerlijk. Als hoofd hebben we een steak tartar en een typische zuurvlees maaltijd gedeeld. Wat was het lekker! Na al dat lekkers ging een toetje helaas niet meer passen, dus die bewaren we voor een volgend bezoek.

IMG_9685 IMG_9690

Adres: http://cafesjiek.nl/

Website: Sint Pieterstraat 13, Maastricht

 

Tasty Thai

En zoals ik al zei, we zijn gek op de buitenlandse keuken, specifiek de Thaise keuken. Vlak bij ons hotel vonden we dit kleine Thaise eettentje. Dus vlak voordat wij Maastricht gingen verlaten, hebben we daar nog gegeten. De Padthai en de Paenang curry met kip waren erg lekker, en bovendien heel erg veel. Zo veel dat we het niet op kregen.

IMG_9712

Adres: http://www.tastythai.nl/

Website: Adelbert van Scharnlaan D4, Maastricht

 

Teazone

Ben je net als ik een echte theefan? Ga dan vooral voor een theetje langs bij Teazone. Zo veel keus.. en leuk om wat thee te kopen om mee te nemen naar huis!

IMG_9704

Website: http://www.teazone.nl/

Adres: Koestraat 9, Maastricht

 

Le Salonard

Wil je graag nog wat leuks mee nemen voor het thuisfront? Of voor jezelf? Kijk dan vooral even bij Le Salonard. Ik kocht daar zelfgemaakte koekjes en een echte Maastrichtste Pinot Noir. Omdat we niet direct richting huis gingen kon ik helaas geen kaasjes meenemen, die zagen er wel erg goed uit. Dus ben je in Maastricht? Loop even naar binnen voor wat souvenirs.

Website: http://www.lesalonard.nl/

Adres: Rechstraat 84, Maastricht

 

En helaas, toen was het voor ons alweer tijd om de stad te verlaten. Maar ondanks dat we er maar iets meer dan 24 uur waren, voelde het echt als een mini vakantie. Je kunt hier zo goed eten en drinken, met super vriendelijke mensen. Wij komen snel weer een keer terug!

 

1 Comment

  • Reply Lilly oktober 18, 2015 at 1:44 pm

    Wat een leuk stukje…krijg zin om naar Maastricht te gaan…

    liefs Lilly

  • Leave a Reply