Havermoutkoekjes met cashewnoten en rozijnen

Als echte koekjesmonster probeer ik heel vaak de lekkerste te maken.
En het is gelukt..

foto 2

Voor de havermoutkoekjes heb je nodig;

  • 50 g havermout
  • 90g cashewnoten
  • 30g amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 3 eieren
  • 50g rozijnen
  • 2 el sesamzaad

Zet de oven vast op 160 graden om voor te verwarmen.

Maakt de cashewnoten wat kleiner door ze bijvoorbeeld in een kruidenmolen te doen, of gebruik een vijzel.

Voeg daarna de havermout, amandelmeel, kaneel bij elkaar en hussel dit goed door elkaar. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en roer/prak alles met een vork door elkaar.

Maak dan kleine bolletjes van het deeg en druk ze plat. Verdeel de koekjes mengels op de ovenbakplaat (in de vorm van rondje koekjes).

Zet de koekjes circa 15-20 in de oven en laat dan iets afkoelen.

Geniet van de koekjes en je zondag! Ook nog gezond, dus prima voor in de broodtrommel voor maandag..

 

Related Posts

1 Comment

  • Reply Lilly oktober 11, 2015 at 8:59 am

    klinkt goed hoor..en fijn dat het zonder boter is.
    Ga het zeker proberen, dank …xxxxx

  • Leave a Reply