Hartige muffins van ei met tomaat, ui en kaas

hartige muffins

Wij komen geen dag door zonder te snacken. En met snacken bedoelen we niet dat je meteen ongezonde dingen moet gaan eten (al doen we dat natuurlijk ook wel eens). Er zijn genoeg ‘gezondere’ alternatieven. Vandaag delen we het recept voor hartige muffins van ei met tomaat, ui en kaas. Doet het goed als snack op het werk, maar natuurlijk ook super leuk voor de kids als tussendoortje.

Ingrediënten voor 4 muffins:

  • 3 eieren
  • grote (Roma) tomaat
  • ½ middelgrote ui
  • 40g geraspte kaas
  • ½ tl gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 175graden.

Snijd de tomaat en de ui fijn. Breek de eieren in een kom en voeg daar de gesneden tomaat, ui, de gedroogde oregano en ongeveer de helft van de geraspte kaas toe. Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe en meng de substantie goed door elkaar.

Pak dan de muffinvormpjes. Zorg dat deze ingevet zijn of dat je er bijvoorbeeld bakpapier in doet, zodat je muffins niet blijven plakken. Verdeel het mengsel over vier muffinvormpjes, en top af met de geraspte kaas. Bak de muffins vervolgens in ca. 25-30 minuten gaar in de oven. Ze zijn super lekker als ze nog warm zijn, maar ook de volgende dag op het werk of in het broodtrommeltje naar school nog steeds een succes.

Related Posts

1 Comment

  • Reply Lilly september 3, 2015 at 4:41 pm

    lekker, en makkelijk…

  • Leave a Reply