Snelle sushisalade met zalm en avocado

sushisalade

De laatste weken zijn we druk, met vakantievieren, werken, feestjes, sporten, de kleine voor het eerst naar school en een verloving( JA ECHT!). Dus onze recepten moeten makkelijk, snel en het liefst ook heel erg lekker zijn. Een van onze favo’s van dit moment is deze snelle sushi salade. Wat we love sushi, maar sushi zelf maken kost gewoon best veel tijd, en die hebben we nu net even niet. Maak het jezelf daarom eens makkelijk met deze salade. Enne, je kunt je vriendinnen hier tijdens een eetdate blij mee maken!

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 200g sushirijst
 • Japanse rijstazijn
 • 200g verse zalm
 • 1 avocado
 • ½ komkommer
 • 75g sla (kies voor een zachte variant, dus geen rucola)
 • 2 norivellen
 • Wasabi
 • Sojasaus

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg vervolgens een flinke scheut van de Japanse rijstazijn toe en laat de rijst afkoelen ( als je echt snel wilt eten, zet het dan in de koelkast). Snijd ondertussen de komkommer en de avocado in fijne stukjes. De zalm kun je in mooie plakjes snijden. Knip de norivellen met een schaar in smalle repen en vervolgens in stukjes.

Doe de rijst in een kom en voeg de sla, komkommer, avocado en de zalm toe. Strooi vervolgens de nori snippers en de sesamzaadjes over de salade. Serveer de salade met sojasaus en wasabi, zodat je dit zelf naar smaak kunt toevoegen.

 

Related Posts

2 Comments

 • Reply Lilly augustus 27, 2015 at 4:50 pm

  ook een van onze favorieten…ik maak hem meestal met gerookte zalm en dan die dikke brokken…heerlijk..

  xxx

  • Reply admin augustus 27, 2015 at 5:12 pm

   Geïnspireerd op jouw versie hoor mams! Die vind ik ook heel erg lekker…

  Leave a Reply