Coffee. What else?

 

foto (3)

Er zijn vriendinnen en vrienden die bij ons thuis komen en alleen een cappuccino willen wanneer er ¨gewone¨ melk in de koelkast staat. Anders kiezen zij voor een koffie zwart. Zelf maak ik namelijk wanneer ik cappuccino neem, mijn cappuccino met geitenmelk of soja melk. Zo heeft iedereen zijn eigen smaak qua koffie. Zou het kiezen van de smaak koffie iets zeggen over de persoon?

Ik heb zitten zoeken op internet en kwam een artikel tegen van een onderzoek van een psycholoog. Daaruit blijkt dat mannen en vrouwen die hun koffie zwart drinken erg rechtdoorzee zijn. Ze houden de dingen graag eenvoudig, kunnen stil en humeurig zijn en houden erg vast aan hun eigen gewoonten. De zogenaamde latte fans zijn neurotisch en willen graag anderen plezieren. Jullie mogen zelf beslissen of jullie jezelf hierin kunnen vinden ;-).

Om ongeveer 9 uur in de ochtend is mijn koffiemoment. Ik wissel graag af met verschillende smaken en variaties, net waar ik zin in heb.

Thuis hebben wij een nespresso apparaat en ik moet zeggen de koffie van nespresso vind ik een van de lekkerste.

foto (2)

Waar ik ook ben ik probeer altijd de koffie uit. Alleen al de presentatie van bijvoorbeeld de opgeklopte melk wanneer ik een cappuccino neem, in de vorm van een hartje kan ik vrolijk van worden.

Laatst was ik lunchen in Duitsland en koos daar ook voor een cappuccino. Afrader naar mijn idee. Ik vond de melk veel te romig en stijf. Net neppe slagroom en ook nog eens geen hartje.

Mijn aanraders voor een kop zwarte koffie van nespresso zijn toch wel de Fortissio Lungo,Vivalto Lungo en de cosi. Voor de cappuccino zou je echt eens geitenmelk kunnen proberen. Een fijne zachte smaak. En probeer ook een cappuccino met soja en cappuccino met amadelmelk. Geniet van je koffiemoment!

 

 

 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply