Gevulde puntpaprika’s met Mexicaanse tofu

IMG_8943

Een tijdje terug vertelden we jullie al over onze tofu experience met Tofupedia. Dankzij de gave masterclass die we daar volgden met Niven Kunz en Naresh Ramdjas waren wij vol geïnspireerd om vaker tofu op tafel te zetten. Vandaag een snelle vega gevulde paprika met een pittige twist; we love it!

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 puntpaprika’s
 • ½ aubergine
 • ½ courgette
 • 1 sjalotje
 • ½ rode paprika
 • 1 tomaat
 • 100g feta
 • 180g tofu al a minute Mexican (1 pakje)
 • 150g gekookte rijst
 • Cajunkruiden
 • Peper en zout naar smaak
 • Een paar takjes verse koriander

 

Zorg dat je van te voren alvast de rijst kookt. Die bak je straks namelijk nog even kort op, zodat de rijst lekker warm bij het gerecht past.

Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.

Snijd de puntpaprika’s doormidden en verwijder de pitjes. Leg de puntpaprika’s alvast in een ovenschaal met een paar druppels olie zodat de paprika’s niet vast komen te zitten.

Vervolgens kun je alle groente fijnsnijden. Verwarm de koekenpan met wat olie en fruit als eerst de ui aan. Voeg vervolgens de rest van de groente toe en bak in ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de rijst en de tofu toe en bak dit 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur en verdeel de vulling over de twee paprika’s. Waarschijnlijk houd je wat vulling over, die kun je er los bij serveren, of de ovenschaal gewoon ermee opvullen! Verkruimel de feta over de paprika’s en zet in de oven voor ca. 10 minuten. Leg de paprika’s daarna op het bord, maak af met wat verse koriander en klaar is je maaltje. Eetsmakelijk!

Related Posts

No Comments

Leave a Reply