Frisse kwarkcake met bosbessen

kwarkcake met bosbessen

Waar is de zomer gebleven? En waarom precies in het weekend en zomervakantie? Toch heb ik zojuist iets positiefs ontdekt! Met inzet van een beetje creativiteit en alles wat ik in mijn keukenkastjes kon vinden( want wie wilt er nu naar buiten!) presenteer ik vandaag: Een zomerse frisse kwarkcake met bosbessen. Helemaal goed samen met een film, kop thee en dekentje op de bank.

Ingrediënten voor 1 cake:

 • 150g suiker
 • 80g boter
 • 2 eieren
 • 100g zelfrijzend bakmeel
 • 125g bosbessen
 • rasp van 1 citroen
 • 150g kwark

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de eieren in een schaal en klop de eieren luchtig. Voeg dan de suiker en boter toe en mix tot een mooi geheel. Voeg vervolgens het bakmeel, gevolgd door de kwark toe. Tot slot kun je de geraspte citroenschil en de bosbessen erdoorheen spatelen. Let op: doe dit echt pas op het einde zodat de bosbessen zo heel mogelijk blijven. Doe de mix in een ingevette bakvorm. Bak de cake mooi goudbruin in ca. 30 minuten. Laat de cake dan iets afkoelen en smullen maar! Mijn regenachtige zaterdag is weer helemaal goed.

PS: mocht je de cake niet helemaal in 1x opeten, leg de rest dan in de koelkast. Quote van mijn lover: ‘De cake is na een dag nog lekkerder!’

 

Related Posts

1 Comment

 • Reply Lilly juli 25, 2015 at 2:00 pm

  ben ik helemaal mee eens…
  de cake is zalig en de volgende dag zeker nog lekkerder…

  xxx

 • Leave a Reply