Italiaanse bruschetta met avocadotwist

bruschetta met avocado

Mocht je de foto’s op Instagram hebben gemist, op dit moment zit ik (Mandy) met mijn billen aan het Italiaanse Gardameer. En dat is genieten; de zon, de pizza’s, de pasta’s, schepijs, wijnen, ja zo kan ik nog wel even doorgaan. Omdat ik jullie graag ook in Italiaanse sferen wil brengen, heb ik een super lekker recept voor bruschetta met een twist, lekker voor de lunch, maar ook goed voor bij de borrel.

Ingrediënten voor 4 bruschetta’s

  • 4 boterhammen liefst wat dikker gesneden
  • 2 Roma tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 avocado
  • goede olijfolie
  • 4 blaadjes basilicum
  • peper en zout naar smaak

 

Rooster de broodjes. Pel ondertussen de knoflook en snijd de tomaten in kleine stukjes(haal het waterige binnenste gedeelte van de tomaat eruit en gooi weg).

Wanneer de broodjes geroosterd zijn wrijf je de broodjes in met de gepelde teen knoflook. Pers dan de knoflook uit en voeg deze samen met de gescheurde blaadjes basilicum en een paar druppels olie bij de tomaat.

Snijd vervolgens de avocado en verdeel deze over de broodjes. Prak de avocado fijn met een vork. Doe dan het tomatenmensgel op de avocadolaag en maak af met wat peper en zout.

Je kunt de broodjes ook in kleinere stukjes verdelen zodat je ze als borrelhapjes kunt serveren.

Buon appetito!

Related Posts

No Comments

Leave a Reply