De lancering van Tofupedia, wij waren erbij!

Speciaal voor de lancering van Tofupedia (Ja, dat bestaat sinds deze week echt!) was Theculinarytravel uitgenodigd voor een Masterclass tofu onder leiding van de topchefs Niven Kunz en Naresh Ramdjas samen met Sofine Foods. Spannend, want dit was voor ons het allereerste echte moment waarop we met heel veel bloggers samen kwamen, dus ja, we waren een klein beetje zenuwachtig van te voren. Maar dit wilden wij zeker niet missen!

 Naast het feit dat we het heel erg leuk vonden om alle andere bloggers te ontmoeten, waren we stiekem vooral heel erg benieuwd naar de bereidingen en gerechten met de tofu. We kennen allemaal de gerechten uit de Indonesische keuken en die vonden we al super lekker, of de tofu in de phad thai, jumm! Maar zelf koken met tofu deden we eigenlijk nog (bijna) niet. De voornaamste reden hiervoor zit ‘m in het feit dat het product bij ons toch nog redelijk onbekend was. Verder staat de gemiddelde man (bij ons thuis in ieder geval) ook niet te springen om een portie tofu. Dat is toch smakeloos en een beetje geitenwollensokken, waar is het vlees?

Met een hele hippe amuse van tofu mousse ging de masterclass van start met een korte presentatie. Check vooral even de foto hieronder, wij vonden de amuse echt een eyecatcher.

IMG_8884

Met ca. 40 foodbloggende vrouwen (en een paar mannen) stonden we te popelen om aan de slag te gaan met twee hele gave gerechten: Knapperige tofu op een bedje van aubergine kaviaar en gebakken little gem en een krabsalade met gegrilde tofu en gepocheerd kwartelei. De namen op zich klinken al als een feestje. Onder leiding van de twee top chefs gingen we aan de slag. Snijden, bakken, koken, grillen. Het was een drukte van jewelste, maar de resultaten waren prachtig. Wellicht heb je de foto’s al voorbij zien komen, hieronder (nogmaals) een van onze beauty’s van gerechten:

IMG_8927

Het toetje was helaas niet door ons zelf gemaakt, maar willen we jullie niet onthouden; Cheesecake van tofu met aardbeien, granola en anijscress. Wow! Dat wordt oefenen in de keuken tot wij die zelf ook kunnen maken, want was was ie goed zeg!

tofu cheesecake

Wij hebben een super leuke, leerzame en gezellige avond gehad en zitten weer vol inspiratie voor nieuwe gerechten. Het was heel erg leuk om met alle enthousiaste mensen te spreken, met de voor ons bekende bloggers, maar ook gelukkig een hoop startende bloggers net zoals wij.  En hoe handig: we gingen naar huis met goedgevulde goodiebags met jawel: tofu pakjes. Die gaan we zeker gebruiken, en sommigen hebben we stiekem nu al gebruikt.

Maarre.. Vlees en vis blijven bij ons ook gewoon op het menu staan hoor, maar voor  de afwisseling, en met de kids van Annie is dit een super goede variatie en kun je makkelijk een vega-dagje houden, zonder dat het eten direct saai is.

Hebben wij jou al nieuwsgierig gemaakt? Kijk dan vooral eens op http://tofupedia.com. En houd onze blog/social media vooral goed in de gaten, want de eerste gerechtjes zijn al gemaakt en getest… We keep you posted!

 

Liefs,

Annie & Mandy

 

En niet te vergeten: Dankjewel 2twintigPR & Sofinefoods !

Related Posts

1 Comment

  • Reply Lilly juni 20, 2015 at 9:15 am

    Wat een leuk berichtje zeg.
    Nou het ziet er geweldig uit…kom maar op met de recepten,

    Liefs Lilly

  • Leave a Reply