Goddelijke cheesecake brownies met frambozen

Vandaag is het feest! Oke, ik moet ook gewoon werken, maar vriendlief is vandaag jarig en wordt 30! Het afgelopen weekend hebben we daarom al een flink feestje gebouwd, vandaag is het tijd voor de traktatie op het werk. Met dit recept voor cheesecake brownies is succes gegarandeerd! Je hoeft trouwens niet te wachten totdat je jarig bent hoor, bouw gewoon een feestje wanneer je wilt, de cheesecake brownies zijn het waard ;-)!

Ingrediënten voor ca 20 stukjes:

 • 100g frambozen (ik gebruikte diepvries frambozen)
 • 200g pure chocolade
 • 200g roomboter (ongezouten)
 • 400 g kristalsuiker
 • 5 eieren
 • 110g bloem
 • 400g roomkaas
 • 1 vanilleboon

 

Haal als eerste te frambozen uit de diepvries, zodat ze alvast kunnen ontdooien. Verwarm dan de oven voor op 175 graden.

Breek vervolgens de pure chocolade in stukken, doe het in een kom en smelt de chocola au bain-marie.

Doe ondertussen de boter samen met 250g suiker in een kom en voeg dan 3 eieren toe. Mix het geheel goed door elkaar totdat het een egale massa is. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en roer goed door. Voeg dan ook de bloem toe, en meng alles tot een egale massa.

Pak een andere kom en doe hier de overige suiker en eieren in en voeg de roomkaas toe. Snijd dan de vanilleboon open en schraap de vanille eruit en voeg dit toe aan de roomkaas. Zorg dat de vanille goed verspreid is door de roomkaas.

Gebruik een grote ovenschaal (hij mag niet te smal zijn, omdat je de cheesecake brownies dan moeilijk gaar krijgt). Zelf bedekte ik de schaal met bakpapier, dan hoeft de schaal niet worden ingevet.

Doe ruim driekwart van het chocolade mengsel in de schaal en verdeel goed. Doe dan het roomkaas mengsel eroverheen. Vervolgens kun je met een lepel de overgebleven chocolade massa over de kaas verdelen, daarmee creëer je een marmer effect.

Doe tot slot de frambozen erop. Let op: verdeel de frambozen goed, en zorg dat er niet te veel in het midden liggen, want dan wordt het midden te vochtig en gaart het niet goed( ik spreek uit ervaring).

Bak de cheesecake brownies in ca. 45-50 minuten. De cheesecake laag moet stevig zijn, dat kun je even checken voordat je de schaal uit de oven haalt.

Snijd de cheesecake brownies in kleine stukjes (ze zijn namelijk nogal machtig en je kunt er altijd meer dan een pakken natuurlijk) en geniet!

Mocht je wat over houden, bewaar dit dan in de koelkast.

 

Related Posts

1 Comment

 • Reply lilly juni 8, 2015 at 1:34 pm

  ze zijn inderdaad goddelijk….

  gefeliciteerd..xxx

 • Leave a Reply