Havermout muffins met aardbeien

aardbeienmuffins

Hollandse aardbeien zijn wat mij betreft het allerlekkerste fruit wat er bestaat. Zodra de eerste aardbeien van Hollandse bodem weer in de winkels te vinden zijn ga ik los. Een beetje variatie op z’n tijd kan geen kwaad, dus maakte ik dit weekend aarbeienmuffins. Deze muffins zijn verantwoord en zonder suiker, helemaal geslaagd als verantwoord tussendoortje.

Ingrediënten voor 6 muffins:

 • 1 banaan
 • 2 eieren
 • 60g havermout
 • 60g aardbeien
 • 1 tl kaneel
 • 1 el honing
 • 2 dadels
 • 15g rauwe cacaonibs
 • 30g havervlokken( als je deze niet hebt kun je wat extra havermout toevoegen)

 

Warm de oven voor op 180 graden.Doe de dadels in een kommetje met warm water en laat ca. 5 minuten staan. Je kunt de pit zo hel makkelijk verwijderen.

Doe de banaan in stukjes in een kom, voeg de eieren en de havermout toe. Ontpit de dadels en scheur de dadels alvast in stukjes, en voeg dan toe in de kom. Voeg dan ook de kaneel en de honing toe. Mix het geheel met een staafmixer tot een egale massa (je kunt ook alles in een blender doen natuurlijk!).

Snijd vervolgens de aardbeien in kleine stukjes en roer de aardbeien samen met de cacaonibs door de massa met een lepel. Voeg als laatste de havervlokken toe. Bewaar een klein beetje van de vlokken om straks boven op de muffins te strooien. Doe het beslag in de zes muffinvormpjes en strooi de havervlokken erover. Bak de muffins in ca. 25 minuten af. Super lekker als ze nog warm zijn, maar de volgende dag ook nog erg lekker!

Related Posts

1 Comment

 • Reply Lilly mei 31, 2015 at 4:21 pm

  Ik heb ze geproefd en ze zijn heerlijk….

 • Leave a Reply