Snelle Hollandse garnalencocktail met avocado

garnalencocktail2

Yes wat een weertje vandaag! Krijg jij vandaag visite en blijft het bezoek eten? Dan hebben wij voor jou dit super makkelijke zomerse voorgerechtje waarvoor je max 10 minuten in de keuken staat. En je maakt ook nog eens indruk met jouw eigen gemaakte creatie. Geniet van deze Pinkerszondag, en hopelijk staat deze Hollandse garnalencocktail met avocado snel bij jou op het menu.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 200g Hollandse garnalen
 • 2 avocado’s
 • 6 zongedroogde tomaatjes( op oliebasis)
 • 1 citroen
 • 1 el yoghurt-mayonaise
 • tuinkers
 • vers gemalen zwarte peper

 

Snijd de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes en doe ze samen met de garnalen in een kom. Voeg de mayonaise toe en meng het geheel goed door elkaar. Snijd de avocado’s in kleine blokjes, en doe ze in een aparte kom. Snijd de citroen doormidden en pers de citroen uit boven de avocado’s (zorg dat er geen pitjes tussen komen).

Je kunt dit voorgerechtje het mooiste serveren in glazen, ik gebruik meestal het formaat whiskyglas.

Pak vier glazen, en verdeel de avocado’s over de glazen. Verdeel vervolgens alle garnalen over de glazen. Maak het geheel af met wat vers gemalen zwarte peper en knip tot slot een flinke pluk tuinkers af en top het glas hiermee af.

 

Related Posts

1 Comment

 • Reply lilly juni 1, 2015 at 10:56 am

  neem het inmiddels regelmatig mee naar mijn werk…heerlijk

 • Leave a Reply