Snelle salade van bietjes, geitenkaas, bulgur en spinazie

bietjes, geitenkaas en bulgur

Sporten direct na het werk vind ik super fijn. Het is een goed moment om je hoofd even helemaal leeg te maken, wat frisse lucht binnen te krijgen en daarna kun je de rest van de avond geoorloofd op de bank hangen:-). Als ik terug kom van het sporten wil ik graag snel (en gezond) eten. Vandaag deel ik het recept van deze snelle lekkere salade met jullie.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 120g bulgur
 • 125g champignons
 • 1 teen knoflook
 • 500g gekookte bietjes
 • 2 bosuitjes
 • 100g verse bladspinazie
 • 100g zachte geitenkaas
 • flinke hand pecannoten
 • 2 el balsamicoazijn
 • olijfolie
 • zout & peper

 

Bereid de bulgur volgens de verpakking. Snijd ondertussen de champignons en pel de knoflook. Verwarm een kleine koekenpan met wat olie, pers de knoflook uit en voeg de champginons toe. Bak de champignons tot de gaar zijn en haal ze van het vuur. Snijd vervolgens de bietjes in kleine blokjes en de bosuitjes in fijne ringetjes.

Pak een grote schaal en doe daar als eerste de spinazie in. Voeg dan de bosui, champignons en bietjes toe. Verdeel de bulgur over de schaal en voeg wat zout en peper toe. Verkruimel dan de geitenkaas over de salade en strooi de pecannoten erover. Besprenkel de salade met de balsamico azijn en je salade is klaar om opgegeten te worden.

 

Sport-ze en eetsmakelijk! 😉

Related Posts

No Comments

Leave a Reply