Zoodles met pesto, tomaat en champignons

Zoodles met pesto, tomaat en champignons

Op zondag ben ik niet altijd in een uitgebreide kook bui.Vooral op een dag als vandaag waarbij ik de hele zondag druk ben geweest heb ik niet zo veel zin om nog uren in de keuken door te brengen. Maar om dan direct weer wat af te halen of te bestellen… dat is ook weer niet nodig, vooral niet met dit recept! Super easy, snel en ook nog eens hartstikke verantwoord.

Wil je het echt helemaal bijzonder maken, dan kun je de pesto zelf maken. Ik had geen zin meer om de kou te trotseren dus ben ik voor de supermarkt versie van de pesto gegaan.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 courgettes
 • 1 teentje knoflook
 • 2 lente-uitjes
 • 2 tomaten
 • 250 gram champignons
 • 3 eetlepels pesto
 • 1 eetlepel olie
 • Handje pijnboompitjes
 • Zout en peper

 

Bak van te voren alvast de pijnboompitjes in de lege koekenpan tot deze licht beginnen te kleuren. Haal ze uit de pan en doe ze in een bakje waar ze kunnen afkoelen.

Start met het snijden van de courgettes in hele dunne plakjes. Je hebt hier handige gadgets voor, maar ik heb het met een kaasschaaf en mesje gedaan: snijd de courgette doormidden en start vanaf de dunne kant met het snijden van lange plakken. Snijd de lange plakken vervolgens in dunne sliertjes met het mesje.

Snijd de lente-ui in fijne ringetjes, snijd de champignons in plakjes en snijd de tomaat in blokjes. Warm de olie op in de koekenpan. Pel de knoflook en pers deze uit in de pan. Voeg de lente-ui toe en bak dit kort aan. Voeg dan de champignons aan en bak ca. 3 minuten. Voeg dan de courgette toe en bak nog ca. 2 minuten door. Doe tenslotte de tomaat en de pesto erbij en breng op smaak met wat peper en zout. Bak nog 3 minuten door en serveer de zoodles met wat geroosterde pijnboompitjes.

Related Posts

2 Comments

 • Reply Lilly januari 11, 2015 at 8:40 pm

  Hoi,

  Leuke recepten.
  Boodschappenlijst is gemaakt…morgen aan de courgette spaghetti…

  xxx ma

 • Reply lilly januari 12, 2015 at 4:55 pm

  Heb de courgette pasta gemaakt…heerlijk.
  Eenvoudig en snel gemaakt.
  Heb nog wat grove parmezaan erover geraspt.

  Goed recept…

  xxx ma

 • Leave a Reply