Snelle frisse spagetthi met doperwten, citroen en feta

We kennen het allemaal, een drukke werkdag, laat thuis, moe en totaal geen zin meer om de deur uit te gaan. De verleiding om iets te bestellen is dan enorm groot. Ik ben er zelf vaak genoeg ingetrapt. Achteraf heb ik dan spijt. Een ‘dure’ maaltijd, die vaak ongezonder is dan dat ik me had voorgenomen. Deze pasta is super easy, snel en een stuk verantwoorder dan de gemiddelde menukaart van de snackbar. Lees snel verder voor dit simpele maar oh zo lekkere recept.

pasta doperwten, feta, citroen

 

Ingrediënten voor 2 personen

 • 200g (volkoren) spaghetti
 • 1 citroen
 • 3 el goede (extra vergine) olijfolie
 • 100g feta
 • 2 el geraspte Parmezaanse kaas (koop een wat groter stuk zodat je nog wat extra op tafel kunt zetten)
 • Flinke tak basilicum
 • 100g doperwten
 • handje pijnboompitten, geroosterd
 • peper en zout

 

Breng eerst twee pannen met water aan de kook. Zodra het water kookt kun je de pasta in de ene pan doen, kook verder volgens de instructies. De doperwten gaan in de andere pan. Zodra het water kookt laat je de doperwten ongeveer 2 min zacht koken. Giet vervolgens af en doe terug in de warme afgesloten pan.

Ondertussen maak je het mengsel die je straks over de pasta kunt doen. Was de citroen en rasp de schil er van af en doe dit in een kom. Snijd de citroen open en voeg het sap van een halve citroen toe. Bewaar de andere helft voor een ander recept. Rasp de parmezaanse kaas en voeg toe. Voeg de olie toe en verkruimel de feta boven het mengsel. Voeg alvast wat gemalen peper en zout toe aan het mengsel en snijd tenslotte de basilicumblaadjes fijn en voeg dit toe.

Als de pasta gaar is giet je die af en bewaar ca. 2 eetlepels kookvocht. Doe het kookvocht, de doperwten en het mengsel bij de warme pasta. Meng het geheel goed door elkaar. Maak af met wat versgemalen peper en de pijnboompitjes et voila!

 

Ik serveerde nog wat extra basilicum, olie en parmezaanse kaas op tafel, zodat je zelf nog wat kunt toevoegen naar smaak.

Related Posts

1 Comment

 • Reply Lilly mei 6, 2015 at 7:46 pm

  hmmmm heerlijk.

 • Leave a Reply