Hazelnoot-amandelkoekjes met sinaasappel

hazelnootamandelkoekjes

Weekend! Na een drukke week op het werk even twee dagen om bij te komen. In het weekend heb ik eindelijk wat meer tijd om te koken, bakken en nieuwe dingen te proberen. Vandaag deel ik een van mijn laatste probeersels, voor als jij zin hebt om dit weekend te gaan bakken: Hazelnoot-amandelkoekjes met sinaasappel. Zo lekker!

Ingrediënten voor ca 12-15 koekjes

 

 • 100 g hazelnoten en amandelen( ik deed 50-50)
 • 15 g poedersuiker
 • 1 el honing
 • 1 sinaasappel ( alleen voor de schil)
 • 70 g bloem
 • 60 g boter

 

Ze de oven aan op 175 graden en leg de noten op een stuk bakpapier in de oven. Rooster de noten voor ca. 10 minuten in de oven en haal ze er dan uit, maar laat de oven aan. Houd een paar hazelnoten achter. Maal de rest van de noten fijn met een vijzel of eventueel met een keukenmachine. Doe vervolgens de boter, de bloem, de suiker en de honing in een kom. Rasp dan de sinaasappel schil met een hele fijne rasp. Ik raspte ongeveer de helft van de sinaasappel, maar als je dol bent op de smaak van sinaasappel kan meer natuurlijk ook!

Voeg tenslotte de noten toe, en kneed het geheel tot een mooie massa. Vorm vervolgens 12 tot 15 kleine bolletjes en druk die plat op de plaat met bakpapier. Crunch nu de laatste nootjes en strooi deze over de koekjes. Bak de koekjes ca 13-15 minuten af, totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen zodat ze goed knapperig zijn. Geniet!

Related Posts

1 Comment

 • Reply Lilly mei 1, 2015 at 6:20 pm

  Het water loopt me in de mond….
  Xx

 • Leave a Reply