Verantwoorde ‘carrotcake muffins’

carrotcake muffin

Het is weer maandag, tijd voor een goede start van de week. Ik startte mijn week met deze verantwoorde ‘carrotcake muffins’. Lekker als tussendoortje en ook heel goed als snack op het werk. En als je het mij vraagt, het eten van een muffin is sowieso al een feestje op zich!

Ohja en niet geheel onbelangrijk, deze muffins heb je zo gemaakt! Dus excuses met betrekking tot het hebben van te weinig tijd zijn bij deze niet geaccepteerd 🙂

 

Ingrediënten voor 4 muffins:

 • 50 g wortels
 • 1 banaan
 • 2 dadels
 • 1 ei
 • 50 g havermout
 • 15g walnoten
 • 1 el honing

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de dadels eerst in een schaaltje met warm water. Ze worden zachter en je kunt de pit makkelijker verwijderen. Rasp de wortels boven een schaal. Voeg dan de banaan toe in stukjes. Verwijder de pitten uit de dadels en voeg ook deze toe. Doe dan ook het ei, de honing en de havermout in de kom. Mix het geheel met een staafmixer tot een goede massa. Breek de walnoten in kleine stukjes en spatel ze door het beslag. Verdeel het beslag vervolgens over de muffin vormpjes en zet in het midden van de oven. Bak de muffins ca. 35 minuten af tot ze mooi goudbruin zijn. Check dus even of ze echt goed bruin zijn voordat je ze uit de oven haalt.

Laat ze iets afkoelen en geniet! Bewaar de overgebleven muffins afgesloten in de koelkast.

Related Posts

1 Comment

 • Reply Lilly april 20, 2015 at 6:22 pm

  lekker…..maar nu echt even geen tijd…:)

 • Leave a Reply