Oosterse wortel-pompoen soep

Ik ben dol op soepen, vooral tijdens de gure wintermaanden vind ik een goede stevige soep een perfecte maaltijd. Je wordt er warm van en het is tegelijkertijd voedzaam. Deze soep heeft een Oosters tintje en is super makkelijk te bereiden.

Ook ideaal om als porties in te vriezen, zodat je wat gezonds in huis hebt voor de dagen waarop je geen tijd hebt om te koken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote ui
  • een halve duim gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groente bouillon blokjes
  • 1 flespompoen van gemiddelde grootte( eventuele andere pompoensoort kan ook!)
  • 1 grote winterpeen
  • 200ml kokosmelk
  • gemalen peper naar smaak
  • 1 tl sambal
  • 1 el olie

Pel de ui en snijd in grove stukken, schil de gember en snijd in grove stukken. Pel de knoflook.

Was de pompoen, verwijder de pitjes en snijd de pompoen in grove stukken. De schil kan er omheen blijven zitten, deze kookt straks gewoon gaar. Was de wortel en Snijd ook deze in stukken.

Verwarm vervolgens de olie in de pan. Voeg de ui en gember toe en pers de knoflook uit boven de pan. Bak dit kort aan en voeg vervolgens de pompoen en wortel toe. Bak dit gedurende 5 minuten flink door en breng alvast op smaak met wat peper en een klein beetje sambal( pas op met de sambal, je kunt later makkelijk nog wat extra toevoegen maar minder pittig maken is een stuk lastiger!)

Voeg vervolgens de bouillonblokjes en 1liter water toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de soep 5 minuten doorkoken en voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng opnieuw aan de kook. Laat het geheel 15-20 minuten doorkoken.

Controleer vervolgens of de groenten zacht zijn om te pureren. Laat de soep vervolgens iets afkoelen en pureer tot het een gladde massa is. Verwarm de soep nog even kort voordat je het opdient. Ideaal om van te voren al klaar te maken en alleen nog even op te warmen wanneer je gaat eten.

Serveer eventueel met wat verse koriander.

Eet smakelijk!

Related Posts

No Comments

Leave a Reply