Lasagne met spinazie, gehakt en salami

lasagne met spinazie en salami

De lievelingsmaaltijd van mijn boyfriend is lasagne. En dan het liefst toch wel de traditionele met gehakt. Op z’n tijd best lekker, maar wel zo leuk om ook wat te variëren. Om toch een compromis te kunnen sluiten hebben we samen een nieuwe versie gevonden, waar we allebei blij van worden. Daarom vandaag onze lasagne met spinazie, gehakt en salami. Enjoy!

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 450g diepvries spinazie
 • 400g rundergehakt
 • cajunkruiden
 • 1 grote ui
 • 2 tenen knoflook
 • 2 el olijfolie
 • 1tl oregano( gedroogd)
 • 50g salami
 • handje pijnboompitjes
 • 400g tomatenblokjes uit blik
 • 12 lasagnebladen
 • 1 grote tomaat
 • 100g mascarpone
 • 100g geraspte kaas
 • peper en zout naar smaak

 

Haal als eerste de spinazie alvast uit de vriezer zodat het kan ontdooien. Verwarm de oven dan voor op 200 graden.

Start met het kruiden van het gehakt. Doe wat peper, zout en cajun kruiden op het gehakt. Pel dan de knoflook en snijd de ui fijn. Verwarm de pan en doe de olie in de pan. Voeg dan de gesnipperde ui toe en pers de knoflook uit in de pan. Bak het kort aan en voeg de gehakt toe. Snijd dan de salami in kleine blokjes en bak ca 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Zet het vuur uit. Snijd de tomaat in dunne plakken. Bewaar de tomaat voor op de lasagne.

Start dan met het bouwen van de lasagne. Doe van iedere laag ca. 1/3 van je ingrediënten. Begin met een eerste laag gehakt, gevolgd door de lasagnebladen en dan de spinazie. Strooi wat pijnboompitjes over de spinazie en doe dan de mascarpone erop. Herhaal nu de lagen tot alle ingrediënten op zijn.

Verdeel dan de plakken tomaat over de lasagne. Als laatste strooi je de kaas over het geheel. Dek de schaal af met aluminiumfolie, zorg dat de folie de ingrediënten niet raakt en zet de schaal in de oven. Bak de lasagne voor 30 minuten in de oven. De laatste 5 minuten kun je de folie eraf halen.

 

Genietse!

 

Related Posts

1 Comment

 • Reply Lilly april 17, 2015 at 2:54 pm

  Zo hij staat in de oven… Floor komt gezellig eten dus die kan gelijk keuren… Maar het ruikt al heerlijk..

 • Leave a Reply