Mijn top 3 burgerbars in Utrecht

Burgers zijn hot & happening! De burgertenten schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Mij kun je echt blij maken met een goede burger. Het fijne daarbij is dat het een stuk betaalbaarder is dan een gemiddeld restaurant, dus lekker makkelijk voor als je een keer geen zin hebt om te koken, of als de vrijdagmiddagborrel wat uitloopt en je ‘toevallig; al in de buurt bent. Vandaag mijn top 3 in Utrecht.

1. Beers and barrels

Deze burgertent in de werfkelders aan de gracht heeft een super leuke ambiance. Deze knusse kelders nodigen uit om na je burger ook gerust nog even te blijven hangen voor een biertje of een gin tonic. Verder maken ze hier gebruik van de fameuze ‘green egg’ en hebben ze onder andere een pulled porkburger. Wat misschien nog wel het leukste is van deze plek zijn de ‘taptafels’. Ja je leest het goed. Tafels met een eigen tap.

Website: http://beersbarrels.nl/

 

2. Meneer smakers

Met inmiddels al twee vestigingen in Utrecht is dit een zeer goede plek om ‘even’ langs te gaan voor een burger met lekkere friet. Deze gezellige drukke zaken met de typische Amerikaanse mayo en ketchup spuitflessen op de tafels hebben echt sfeer. I like it! Meneer smakers heeft een ruime keuze aan burgers, wat erg fijn is want zo gaat deze tent nog lang niet vervelen! (Voor de mensen met keuzestress, ze zijn allemaal lekker, dus geen zorgen!)

Website: http://www.smakers.nl/

3. Burgerbar

Ik moet eerlijk zijn, dit is de favoriet van mijn BF. Je kunt hier helemaal zelf je burger samen stellen en kiezen uit verschillende soorten vlees, toppings en extra’s. En wat ook fijn is, je kunt hier een salade bij je burger bestellen. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd, maar je schijnt hier ook stevige ( anti kater) ontbijtjes te kunnen eten. Nice!

Website: http://www.burger-bar.nl/

 

Ben jij ook al helemaal fan van de huidige burgers trend? Ik vind het in ieder geval heerlijk.

Mocht jij binnenkort dus echt geen zin hebben om te koken, gebruik dan bovenstaande tips. Vriendjes kun je hier goed mee verrassen maar voor een gezellige (snelle) hap met vriendinnen ook zeker een aanrader. Ik ben super benieuwd wat jouw favoriet is!

Related Posts

2 Comments

  • Reply Chantal maart 29, 2015 at 10:49 am

    Ik ben alleen een keer bij meneer smakers geweest. Was idd heerlijk! Bij beers & barrels ben ik wel een aantal keer geweest maar nog niet voor een burger. Dat ga ik binnenkort dus maar eens doen! Bedankt voor de tip!!

  • Reply Lilly maart 29, 2015 at 5:34 pm

    Goed idee … Misschien even een burger doen voordat we naar Jan Dino gaan in april…:)

  • Leave a Reply