MIjn favo 5 producten voor in de diepvries

De diepvries is mijn ideale back-up tijdens drukke weken. Ieder weekend doen we de boodschappen voor de aankomende week. Het liefste houd ik het ook bij die ene keer boodschappen doen. Ik koop dan ook graag meer dan ik nodig heb, zodat ik mijn creativiteit gedurende de week gewoon kan toepassen met alle ingrediënten die we in huis hebben.  Dankzij de vriezer kan dit! Vandaag daarom mijn top 5 producten in de vriezer.

1. Vis

Zalm, kabeljauw, garnalen en noem het maar op. Een goede voorraad vis vind ik ideaal voor in de vriezer. Ik ben dol op vis en beslis graag last minute welke vissoort ik  ga eten. Daarom koop ik graag flinke voorraden in, zo kan ik op het moment dat ik mijn keuze heb gemaakt de juiste vis uit de vriezer halen. Combineren kan natuurlijk ook!

2. Rood fruit

Vooral in de winter is het verse fruit wat minder goed verkrijgbaar en daarnaast komt het vaak van ver, en dat proef je vind ik. Ik ben dol op rood fruit, wat je ideaal ingevroren kunt kopen in de supermarkt. Handig voor in de havermout. Heb ik zin in een smoothie s’ochtends? Handje fruit uit de vriezer en mixen maar!

3. (Zelfgemaakte) soep

Soepen zijn ideaal om in te vriezen. Wanneer ik een pan soep maak is het standaard te veel, en je maakt me niet blij met drie dagen achter elkaar hetzelfde eten. Dus vries ik porties in, super handig voor als je druk bent, maar ook gewoon als je geen zin hebt om te koken!

4. Groene groentes

De vriezer bij ons thuis ligt vol met groene groentes. Pakken met doperwten, spinazie, broccoli, boontjes en meer. Ik gebruik deze groentes vaak in gerechten en salades. Wanneer je aan het koken bent en toch nog wat groentes wilt toevoegen zijn de dieprvies groentes echt handig. Wat boontjes of doperwten door de salade geeft net weer wat extra pit ( en vitamines).

5. Stoofpotjes/curries

Zelfgemaakte stoofpotjes en curries zijn echte weekend gerechten. Het kost wat meer tijd, maar ik maak ook altijd te veel. Super handig om alvast porties in te vriezen, voor de dagen dat je wat minder tijd hebt maar wel goed wilt eten. Zo hoef je op het moment dat je gaat eten alleen nog even wat aardappels of rijst te koken.

Sinds kort doen wij dus alle boodschappen zo veel mogelijk in het weekend. Dat is even wennen, maar scheelt tijd doordeweeks en ook budget-technisch gezien is het echt slimmer om voorbereid te gaan shoppen. Wanneer ik hongerig de supermarkt in loop na een lange dag werken koop ik altijd te veel, en met name overbodige dingen. Als ik dan thuis kom heb ik helemaal geen zin om te koken en snaai ik voornamelijk de overbodige boodschappen naar binnen. Die onverwachte momenten voorkom ik nog steeds niet altijd, maar het gaat al stukken beter! En hoe fijn is het om zo veel keuze in huis te hebben zonder dat het snel bederft? Zit jouw vriezer thuis al vol met gezonde producten?

 

Related Posts

1 Comment

  • Reply Lilly maart 18, 2015 at 1:42 pm

    leuk stukje…

    en nuttige tips

  • Leave a Reply