Omeletrolletjes met geitenkaas en rauwe ham

omeletrolletjes rauwe ham geitenkaas

Deze week is nu al druk,druk druk! Ik denk graag nog even terug aan het afgelopen weekend, met het heerlijke weer en alle gezelligheid die er bij kwam kijken. Voor de zondagmiddag borrel met vriendinnen maakte ik omeletrolletjes met geitenkaas en rauwe ham. Een groot succes! Maar deze snack doet het ook goed in de lunchtrommeltjes voor de doordeweekse dagen.

Ingrediënten voor ca. 8 stuks

 • 3 eieren
 • scheutje (halfvolle) melk
 • 1 bosuitje of lente-uitje
 • 1 flinke plak rauwe ham
 • 20g smeerbare geitenkaas
 • olie om in te bakken
 • peper en zout

Breek de eieren en doe ze in een kom. Snijd de bos- of lente-uitjes in fijne ringetjes en meng ze door het eimengsel heen. Voeg nog een klein scheutje melk toe en breng op smaak met wat zout en peper.

Verwarm nu een koekenpan voor en doe wat olie in de pan. Als de pan warm is doe je het eimengsel in de pan en zorg je voor een gelijke verdeling. Bak de omelet op een zacht tot middelhoog vuur goudbruin, en draai dan om. Als de omelet klaar is haal je die uit de pan en leg op een bord of plank. Laat de omelet wat afkoelen en start dan met het smeren van de geitenkaas. Het handigste is om dit in de breedte uit te smeren, zodra je straks gaat rollen heeft ieder ‘stukje’ een beetje geitenkaas. Tot slot leg je de rauwe ham ook in de breedte op de omelet. Dan rol je de omelet strak op. Snijd de omelet in 8 stukjes en doe er prikkertjes in om de rolletjes heel te houden.

Ook ideaal voor verjaardagen, want je kunt dit van te voren al klaar maken. Geniet!

Related Posts

3 Comments

 • Reply Lilly maart 10, 2015 at 7:53 pm

  Klinkt heerlijk.. Ga het morgen maken.. Xx

 • Reply Jacolien maart 10, 2015 at 8:34 pm

  Wel met eitjes van ‘van det Stok’ toch 🙂

 • Reply Lilly maart 18, 2015 at 6:41 am

  Tuurlijk.. Het was heerlijk..

 • Leave a Reply