Saffraan risotto met Gamba’s

saffraan risotto met gamba's

Met het zonnige weer van dit weekend krijg ik ineens heel veel zin in de zomer. De eerdere plannen die ik had voor een stevige maaltijd zijn dus snel van de tafel geveegd en daarom vandaag my favortie food: een zonnige saffraanrisotto met gamba’s. Enjoy!

Ingrediënten voor 2 personen;

 • 200g risotto rijst
 • 50g Parmezaanse kaas
 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1tl chiliflakes
 • 1 plukje saffraan
 • olijfolie
 • 100 ml witte wijn
 • ca. 650 ml kippenbouillon( advies is 1 bouillonblokje te gebruiken en wat zout)
 • 8 gamba’s( ik kocht diepvries)
 • 80-100g ongekookte gepelde garnalen( ook uit de diepvries)
 • 100g (diepvries)doperwten
 • 125g cherrytomaatjes
 • peper en zout

 

Zoals ik al eerder bij een vorig risotto recept aangaf, is het voor het maken van risotto handig om eerst alle ingrediënten af te wegen, te snijden en klaar te zetten.

 

Start met het fijnsnijden van de ui en pel de knoflook. Snijd ook alvast de garnalen in kleine stukjes.

Dan marineer je de gamba’s met anderhalve teen uitgeperste knoflook, wat olie, de chiliflakes( evt. kan een klein stukje verse rode peper ook) en wat peper en zout.

Verwarm de koekenpan en die wat olie in de pan. Bak dan eerst de ui en voeg een half teentje gepureerde knoflook toe. Bak dit ca 2 minuten en voeg dan de rijst toe. Bak de rijst een minuutje mee en blus dan af met de wijn. Laat de wijn eerst goed opnemen, voeg dan de saffraan toe en ga dan beetje bij beetje de bouillon toevoegen. Als je halverwege de bouillon bent, voeg je de fijne stukjes garnaal toe.

Wanneer je nog 1/4 bouillon hebt zet je het vuur hoog aan voor een andere (gril)pan voor de gamba’s, zodra de pan warm is doe je de gamba’s in de pan, inclusief de marinade. Omdat er al olie in de marinade zit hoef je verder geen olie toe te voegen. Ondertussen voeg je ook de doperwten en tomaatjes toe. Deze hoeven alleen even op te warmen.

Grill de gamba’s een paar minuten totdat ze gaar zijn. Zet vervolgens het vuur uit van beide pannen en rasp de parmezaanse kaas door de risotto. Serveer de risotto met de gamba’s boven op. Eet smakelijk!

 

Related Posts

1 Comment

 • Reply Lilly maart 8, 2015 at 5:11 pm

  Ja dit past wel bij een zonnige dag.. Lekker hoor

 • Leave a Reply