Crunchy bananenbonbons

crunchy chocobanaanbonbons

Het is bijna zo ver: vanavond is de ontknoping van ‘Wie is de Mol?’. Ik heb de afgelopen weken iedere donderdag avond aan de buis gekluisterd gezeten om dit programma te volgen. Heerlijk! Vanavond gaat de joggingbroek aan, grote kop thee, en tja, snacks mogen ook niet ontbreken. Ik maakte net nog even deze snelle banaan-bonbons. Super simpel en snel gemaakt. Nog leuker; ze zijn echt heeul lekker. Laat ‘Wie is de Mol?’ maar beginnen, ik zit er klaar voor!

Ingrediënten voor ca. 12 bonbons

Let op; hier eet je d’r zo een paar van weg, dus maak voldoende!

  • 1 banaan
  • 20g (pure) chocolade
  • handje amandelen

 

Breek de chocolade in blokjes en doe de blokjes in een klein kommetje. Het handigste is een wat smaller kommetje, zo kun je de banaan makkelijk dippen omdat de chocolade een dikkere laag is.

Smelt de chocolade au bain-marie, of eventueel in de magnetron. Crush ondertussen de amandelen tot fijne stukjes(ik deed dit met een vijzel). Doe de amandelcrush op een klein schaaltje, zodat je zo de chocobanaan kunt versieren met de nootjes.

Als de chocolade gesmolten is snijd je de banaan in plakjes. Doe nu 1 voor 1 de plakjes banaan half dippen in de chocolade en top af met de nootjes. Leg vervolgens op een bordje en zet minimaal 20 minuten in de koelkast. Nu snel voor de buis met je joggingbroek en een grote kop thee. ENJOY!

Related Posts

1 Comment

  • Reply Lilly maart 5, 2015 at 7:10 pm

    Hmmmmm heerlijk

  • Leave a Reply