Aubergine rolletjes met mozzarella en rauwe ham

auberginerolletjes met rauwe ham

Yes het is weer zondag! Het zonnetje schijnt en daarmee krijg ik direct het voorjaarsgevoel in m’n bol. Heb jij vandaag een zondagmiddag borrel gepland? Of wellicht breng ik je nu op een goed idee…. Race dan nog even naar de supermarkt met onderstaand boodschappenlijstje en maak deze super lekkere zonnige aubergine hapjes voor bij de borrel.

Ingrediënten voor ca. 10 hapjes

 • 1 kleine aubergine
 • 1 bol mozzarella
 • pakje rauwe ham
 • paar mooie blaadjes verse basilicum

 

Start met het wassen van de aubergine en snijd deze vervolgens in dunne plakken( gebruik bijv. een kaasschaaf). Omdat aubergine redelijk bitter van nature is kun je het beste de bitterheid eruit halen. Pak een vergiet en leg daar een paar plakken aubergine in. Bestrooi ze met wat zout en laat dit ca. 5 minuten staan. De aubergine gaat zweten en daardoor wordt het minder bitter. Na 5 minuten dep je het vocht van de aubergine af met een keukenpapiertje. Herhaal dit tot alle plakken zijn gedaan.

IMG_7947

Pak nu een grillpan( als je die niet hebt, een koekenpan) en doe een heel klein beetje olie in de pan. Als de pan goed warm is leg je de plakken aubergine erin. Zorg dat de plakken niet over elkaar heen liggen, dus werk in etappes. Laat de aubergine plakken garen op middelhoog vuur en draai ze geregeld om. Zodra ze gaar zijn haal je ze uit de pan om af te laten koelen. De plakken zijn snel gaar omdat ze zo dun zijn, blijf dus bij de pan!

IMG_7948

Je kunt nu alvast de mozzarella in plakken snijden. Zorg dat je voldoende hebt voor al je aubergine. Pak vervolgens een plak aubergine, leg hier een plakje rauwe ham op en stuk mozzarella. Doe vervolgens wat verse gemalen peper op de ingrediënten en start dan met rollen totdat het een mooi rolletje is. Leg dan bovenop een basilicumblaadje en maak vast met een cocktailprikker. Herhaal dit tot alle aubergine plakken op zijn. Borrel-ze!

Related Posts

1 Comment

 • Reply Lilly februari 22, 2015 at 12:16 pm

  ben net klaar met mijn hapjes voor vanavond…
  deze maak ik de volgende keer…misschien ook heel lekker met feta…
  fijne zondag,

  xx

 • Leave a Reply