Snelle pastasalade met tomaat, rucola en artisjok

pastasalade met tomaat en artisjok

Deze salade heb ik jaren geleden voor het eerst gegeten bij mijn nicht. Een super snelle, lekkere en voedzame pastasalade die ik in mijn studententijd heel vaak heb gegeten. Ik maak hem nu nog steeds, bijvoorbeeld als ik voor het sporten wil eten, dan neem ik deze salade mee naar het werk en zo kan ik dan direct door naar de sportschool. Handig dus voor als je een drukke dag hebt, niet te veel tijd wilt besteden aan het koken maar ook niet aan de kant en klaar maaltijden wilt toegeven.

Je kunt de salade prima de dag van te voren al klaar maken, haal de salade dan op tijd uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur is.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 blik artisjokharten
 • 1 bol mozzarella
 • 3 el pesto
 • 200g volkorenpenne of fusili
 • 2 tomaten
 • 75g rucola
 • flinke hand pijnboompitjes

 

Verwarm een pan met water en breng het aan de kook. Wanneer het water kookt kun je de pasta koken volgens de instructies op de verpakking. Laat ondertussen artisjokken uitlekken en snijd de artisjokken in vieren( sommige artisjokken hebben harde velletjes aan de buitenkant, haal die er af want dat is echt niet lekker).

Snijd vervolgens ook de mozzarella in stukjes en doet dit samen met de artisjokken in een grote schaal waar de salade in past. Voeg de pesto toe en meng het geheel vast goed door elkaar.

Snijd ook de tomaten in blokjes. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten op laag vuur totdat ze licht beginnen te kleuren. Voeg de pijnboompitjes dan alvast bij de artisjokken en de mozzarella. Doe wat olie in de verhitte koekenpan en voeg de tomaten toe. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper en laat kort aanbakken op middelhoog vuur totdat ze goed warm zijn, maar let op, laat ze niet te papperig worden, dat is zonde.

Dan kun je de tomaten toevoegen aan de salade. Als de pasta gaar is giet je de pasta af en laat een klein beetje afkoelen. Voeg dit dan toe aan de salade en tot slot kun je de rucola door het geheel heen doen. Zo simpel is het!

Eetsmakelijk!

Tip: eet je de salade de volgende dag? Voeg dan last minute pas de rucola toe,  of doe de rucola bovenop de pasta in je saladebak. Zo voorkom je slappe blaadjes rucola.

Related Posts

1 Comment

 • Reply Chantal februari 19, 2015 at 10:31 pm

  Die is zoooo lekker!!! Jaren geleden kwam jij met dit recept. Dit blijft altijd 1 van mijn favorieten. En aan wie je hem ook voorschoteld, iedereen smult ervan! Zeker met de warme zomer maanden op komst is dit een topper als hoofdmaaltijd.

 • Leave a Reply