Healthy bananenbrood met rozijnen

bananenbrood

Doordeweeks probeer ik gezond te eten en ik zorg dan ook meestal dat ik genoeg gezonde snacks mee neem naar mijn werk, zodat ik de verleiding van de snoepautomaat of alle heerlijkheden in het restaurant kan weerstaan. Vandaag bakte ik daarom een bananenbrood met allemaal gezonde ingrediënten. Dit is een ideaal tussendoortje en kun je gerust een paar dagen in de koelkast bewaren. Ik snijd iedere dag een flinke plak af en die gaat mee naar kantoor, heerlijk!

Ingrediënten voor 1 bananenbrood

 

 • 4 dadels
 • 2 eieren
 • 3 bananen
 • 2 el magere kwark
 • 60g havermout
 • 1 el honing
 • snufje kaneel
 • 100g amandelmeel
 • handje pecan noten
 • flinke hand rozijnen
 • 1 tl bakpoeder

 

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Doe allereerst de dadels in een kom met warm water. Laat de dadels een paar minuten weken, dan kun je de pitten heel makkelijk verwijderen. Verwijder de pitten en doe de dadels in een grote kom. Voeg ook de bananen, twee eieren en de kwark toe in de kom. Mix het geheel goed door elkaar met een staatfmixer of eventueel met een garde( dit is wat zwaarder werk voor je).

Als het een egale massa is voeg je de honing, kaneel, havermout en bakpoeder toe. Meng dit goed door elkaar en voeg dan beetje bij beetje het amandelmeel toe. Voeg tenslotte de rozijnen toe en verkruimel de pecannoten boven de kom. Je kunt het mengsel nu in een bakvorm gieten. Let op: indien je dit direct in je bakvorm doet raad ik je aan de vorm in te vetten. Ik gebruikte bakpapier in mijn cakevorm, dan hoeft de vorm niet te worden ingevet. (zie de foto)

bananenbrood in de maak

Bak het bananenbrood vervolgens ca. 40-45 minuten. Je kunt testen of de binnenkant gaar is door met een sateprikker erin te prikken. Als je prikker er schoon uit komt, dan is het bananenbrood gaar. Laat vervolgens iets afkoelen voordat je het bananenbrood gaat snijden.

PS: mocht je echt een zoetekauw zijn dan zou ik de eerste keer wat meer honing toevoegen. Geniet ervan!

Related Posts

No Comments

Leave a Reply