Easy ‘mugcake’ ontbijtje met kwark en frambozen

mugcake ontbijtje

Thuis ontbijten wij iedere ochtend met havermout. Al moest ik in het begin even wennen, nu wil ik niet meer zonder. Meestal eet ik een standaard ontbijtje met kwark, fruit en havermout, maar soms heb ik zin in iets anders. Omdat iedere ochtend weer een race tegen de klok is mag het niet te lang duren. Dit recept is de oplossing! Wie verras jij binnenkort met dit simpele, snelle, gezonde ontbijtje?

Ingrediënten voor 1 mugcake:

 • 1 banaan
 • 4 eetlepels havermout
 • 1 ei
 • handje (diepvries) frambozen
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel honing

 

Zelf ben ik geen fan van de mok om dit ontbijt in te maken, simpelweg omdat het niet past en het een onhandige vorm is. Kies dus je eigen kom/mok etc. wat je prettig vindt.

Prak de banaan in de kom en voeg de havermout , het ei, de kaneel en de honing toe. Meng het geheel goed door elkaar. Zorg ervoor dat de banaan zich goed mengt met de massa. Voeg als laatste de frambozen toe en roer deze er rustig doorheen. Zet vervolgens de kom voor 2 minuten in de magnetron op ca. 900 watt. Et voila! Daar is jouw ontbijt cakeje. Eet het met wat kwark en eventueel nog wat extra kaneel of frambozen. Simpel en lekker! Jouw dag kan nu al niet meer stuk.

Related Posts

1 Comment

 • Reply Lilly februari 14, 2015 at 3:51 pm

  Jemig dat is simpel… Ga dat zeker maken van de week…
  Fijn weekend…

 • Leave a Reply