Italiaanse vis uit de oven

italiaanse vis

Vandaag is het tijd voor vis! Bij ons thuis staat er heel vaak vis op het menu. Het is vaak wat lichter en ook makkelijk te bereiden. Je kunt veel vissoorten ook ingevroren kopen, super handig voor de doordeweekse dagen als je geen zin meer hebt om naar de winkels te gaan uit het werk. Dit recept is opnieuw niet ingewikkeld en geeft je gewone visje net weer een iets andere twist!

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 stuks (diepvries) visfilet( kies voor een witvis zoals schol of panga)
 • 2 eetlepels zwarte ontpitte olijven
 • 2 ansjovis filets uit blik
 • 1 grote tomaat
 • 1 teen knoflook
 • 2 eetlepels olijflolie
 • 2 takjes basilicum
 • zwarte gemalen peper naar smaak

vis in bereiding

Haal de vis ruim van te voren uit de vriezer. Het is fijn als de vis al redelijk is ontdooid, dat scheelt tijd in de oven.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Start met het fijnsnijden van de ansovis( zo klein mogelijk, dan smelt het straks in de oven), de olijven, pel en pers de knoflook uit en doe dit samen met de olie in een kom. Voeg wat zwarte peper toe bij het mengsel en meg alles goed door elkaar.

Snijd alvast de tomaten in dunne plakken en pak een paar blaadjes basilicum en snijd deze fijn.  Doe de vis in een ovenschaal en besprenkel de vis met het mengsel. Bedek de vis tenslotte met de tomaten en de gesneden basilicum. Dek vervolgens de schaal af met aluminiumfolie en zet in de oven. Bak de vis in ca. 20 minuten gaar in de oven. Dit is een beetje afhankelijk of de vis goed ontdooid is, dus houd het zelf in de gaten.

Dit visgerecht is super lekker met een simpele risotto, maar ook met een groene salade en ciabatta. Geniet ervan!

Related Posts

1 Comment

 • Reply Lilly februari 12, 2015 at 6:22 pm

  Lekker … Ga ik zeker maken…

 • Leave a Reply